петак, 4. мај 2018.

Šta je MAC PREP + PRIME FIX+ i kako se koristi?


Pozdrav drage moje! Odavno sam vam obećala post o ovom divnom MAC - ovom proizvodu i konačno je sada došao na red. Saznaćete zašto toliko volim ovaj proizvod, zašto ne mogu bez njega i u koje ga svrhe koristim.


Pre svega, želim da naglasim da iako se zove Fix+ ovo nije fiksator za šminku, već "fix" u imenu bukvalno možete da prevedete kao popravljanje. Upravo je tako, ovaj mist, odnosno sprej za lice,  popravlja šminku. Dolazi u plastičnoj jednostavnoj bočici, sa crnim zatvaračem koji lako možete da zakočite tako da kada putujete, možete da budete sigurni da se neće prosuti. Ovaj proizvod dolazi u bočicama od 30ml i 100ml. 

Fix + možete koristiti za razne stvari, a pre svega, ovo je sprej koji služi za:
1. Hidriranje lica, tako što ćete ga naprskati na lice posle umivanja, a pre stavljanja kreme
2. Setovanje šminke, odnosno sjedinjavanje svih proizvoda na licu, posebno onih praškastih
3. Kao sredstvo za hidrataciju koje možete naprskati tokom dana kako biste se osvežili


Dakle, ovo će možda lepo sjediniti vašu šminku, ali nisam primetila da sa ovim traje duže nego obično.  Ja ga koristim posle šminkanja, posebno ako malo preteram sa praškastim proizvodima kako bih sve lepo sjedinila. Kada ga nanosite obratite pažnju da ga prskate sa 20 - 30cm udaljenosti kako ne biste dobili tečnost koja vam curi po licu i kako vam ne bi ostale fleke. Uvek ga malo udaljite kako bi raspršivač lepo naneo proizvod. Možete ga koristiti i za:

1. Teške tečne pudere - obično ga koristim sa nekim puderima koji su mat i prilično teški na koži. Nekada dodam malo proizvoda u sam puder, ali vrlo često ga naprskam na puder na ruci i pomešam zajedno. Puder bude mnogo laganiji i mnogo se lakše nanosi. Ovo možete raditi i sa teškim korektorima ili onim korektorima koji dolaze u paletama. 
2. Dodatna pigmentacija senki - ukoliko imam senku čijom pigmentacijom nisam baš zadovoljna, na četkicu naprskam Fix + i onda tom četkicom nanesem senku. Bude mnoog intenzivnija i razlika u pigmentaciji je neverovatna. Radi čak i sa onim malo lošijim senkama i sa njima možete mnogo lakše raditi. Nemojte ga prskati direktno na senku jer ćete je uništiti i pokvariti joj teksturu.
3. Osušene maskare ili gel ajlajneri - obično osušene maskare bacam, ali ukoliko sam za neku jako vezana u nju sipam malo ovog proizvoda i produžim joj trajanje bar za nekoliko nanošenja. Takođe, kada su gel ajlajneri i kremaste senke koje se brzo osuše u pitanju, možete poprskati malo Fix plusa na njih i one će ponovo biti kao nove i moći ćete da ih koristite bez problema.
4. Senka kao ajlajner - na četkicu za ajlajner možete naprskati Fix plus i njome naneti senku kao ajlajner. Biće postojana, a linija će biti precizna. 
5. Pigmenti - jako volim pigmente, ali oni vrlo često umeju da naprave haos i razlete se na sve strane. Ovo koristim kada hoću da ih lepo "zalepim" na kapak. Najčešće naprskam na četkicu i tako nanesem pigment. Ovo bude odličan lepak za njih i zaista ne mrdaju sa kapka.

Ovo su samo neke od namena za koje možete koristiti ovaj proizvod, a verujem da ima još mnogo načina. Ja ga vrlo često koristim i za osveženje, a posebno mi prija njegov blag i divan miris. Ja sam svoj dobila iz inostranstva i čini mi se da je bio oko 18evra, kod nas mu je cena oko 2700, tako da, ukoliko želite ovaj proizvod, morate izdvojiti malo veću količinu novca. 

Da li vam je neophodan?

Nisam sigurna. Ja ovo čudo obožavam i smatram da zaista ima mnogo namena, ali nisam sigurna da treba izdvojiti toliko novca za ovako nešto. Posebno, ukoliko nemate mogućnost da sebi priuštite ovaj proizvod, postoji mnogo jeftinijih proizvoda koji rade istu stvar, a koštaju osetno manje. 
Međutim, ukoliko ste šminker ili jednostavno imate mogućnost da kupite ovo, smatram da treba da ga isprobate i da se nećete pokajati. Kupićete jedan proizvod, a dobiti mnogo više.

Da li ste probale MAC Fix+ i da li znate još neki način za korišćenje ovog proizvoda?

Pozdrav,
Lejdi Di 




Нема коментара:

Постави коментар