петак, 21. април 2017.

L'oreal Elseve Extraordinary clay

Pozdrav svima! Pre par nedelja sam, kao što znate dobila priliku da isprobam novu L'oreal liniju za negu kose. Ova linija je za one koji imaju kosu koja se masti u korenu, a čiji su krajevi suvi. Proizvođač obećava do 3 dana čiste i sveže kose. Da li je tako? Pročitajte u recenziji. :) 



Pre svega ovo je linija za kosu sa tri vrste gline: apsorbujućom glinom (poznata po svom svojstvu da apsorbuje višak sebuma sa temena glave), pročišćavajuća glina (poznata po svom svojstvu da pomogne pri nežnom čišćenju kose) i balansirajuća glina (pomaže vlasima da vrate optimalnu svežinu i lepršavost). Linija se sastoji iz maske, šampona i regeneratora.


Prva stvar iz ove kolekcije koja je mene posebno zaintrigirala je glinena maska za kosu koja se nanosi (pazite sad!) na suvu kosu! Posebno me je interesovalo kako se ponaša pošto je glinena i kako se to ispira. Njena uloga je upravo da ukloni taj višak sebuma. Nanosi se na suvu kosu i drži se 5 minuta, mada ja držim oko 10 minuta. Pre svega, tekstura nije kao kod običnih maski, već je veoma gusta i baš izgleda kao glina, a predivno miriše. Lako se nanosi, ja je obično nanesem prstima ili četkom za farbanje. Ispira se veoma lako kao bilo koja druga maska i zaista je fenomenalna. 


Nakon korišćenja maske kosu operem šamponom koji takođe ima predivan miris i veoma lepo opere kosu tako da imate onaj klizav osećaj. :) Ja uvek kosu perem šamponom dva puta jer sam tako navikla, a i kako bih bila sigurna da sam dobro isprala masku. Šampon je bez silikona i zaista temeljno opere kosu, imate onaj osećaj čiste kose. 
Nakon šampona, naravno, stavljam regenerator i njega stavljam samo na krajeve kose. L'oreal kaže da on čini kosu glatkom i zaista jeste tako. Primetila sam da mi je kosa mekša, lepša i da je mnogo lakše raščešljam, a verujte mi ja imam problema sa tim. :) 


Da li mi je kosa zaista čista naredna 3 dana?

Jeste! Ja sam osoba koja je kosu prala svakog drugog dana, a sada to radim svakog četvrtog jer ona tek četvrtog dana zaista izgleda prljavo, sve do tada je čista i sveža, baš kao što kažu. Ja sam oduševljena ovom linijom jer je zaista nešto što je idealno za moju kosu i preporučujem svima koji imaju ovakav tip kose. Inače, ja masku koristim za svako drugo pranje i i dalje je kosa fenomenalna. Ovo je zaista fenomenalna linija i opravdala je sva moja očekivanja.

Da li ste probale nešto od ovoga? Kakvi su vaši utisci?

Pozdrav, 
Lejdi Di :*




2 коментара:

  1. Meni je sampon stvorio perut, ali je tacno da je kosa duze cistija. Moracu da isprobam masku. :))


    FRAULEIND.BLOGSPOT.RS

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Maska je meni otkrice godine! :D Stvarno sam odusevljena! Ja nisam imala nikakvih problema sto se peruti tice, a stvarno je kosa duze cistija. Pozdrav :)

      Избриши