недеља, 25. фебруар 2018.

Iskreno sa vama.... Problem sa težinom


Pozdrav drage moje! Danas sam rešila da sa vama podelim jedan malo intimniji post koji nema veze sa kozmetikom i šminkanjem.Rešila sam da progovorim o svom problemu sa težinom i nezdravom ishranom. Dugo sam razmišljala da li da uopšte napišem ovakvu vrstu posta, ali pošto verujem da nas ima mnogo sa istim problemom želela sam da pričamo o tome.

Još kao mala sam bila bucka i dok sam bila dete to je bilo slatko. Međutim, kako sam rasla i pošla u školu to je počelo da predstavlja problem, deca su mi se rugala, nazivala me svakakvim imenima kao što se to obično radi sa gojaznom decom i užasno sam patila zbog takvih stvari. Tada gojaznost još uvek nije smatrana kao problem i ja sam se pomirila sa tim.U pubertetu sam konačno izgubila dosta kilograma i bila sam izuzetno mršava, a kasnije prosečna.
Međutim. kada sam počela da studiram,sama sam spremala hranu i nisam baš uvek bila raspoložena da kuvam za samu sebe, već sam uglavnom jela neku brzu hranu ili i sama spremala slične stvari kao što su testenina i ostalo.Kilogrami su počeli da se vraćaju, ali stanje još uvek nije bilo strašno. Prilično sam visoka tako da se to ne vidi odmah i ne deluje strašno. Kako sam se nezdravo hranila, a uz to nisam vežbala iako sam se ovako kretala, počela sam da se gojim. Kad god sam spremala ispite ili slično bukvalno sam se "davila" u slatkišima, grickalicama i gaziranim pićima. Imala sam i neke stresne situacije u tom periodu, pa sam počela da se prejedam kad god sam pod stresom.
Onda sam shvatila da imam problem i počela sam da držim različite dijete, ali čim izgubim nekoliko kilograma vraćala bih se na staro.Između ostalog imam i neke zdravstvene probleme pa su mi klasične dijete smetale i uvek bih odustajala. Počela sam da vežbam i tada sam se lepo osećala, ali sam i to brzo batalila.
Sve ovo je dovelo do toga da ja trenutno imam 17 kilograma viška i da sam strašno nezadovoljna sobom. Kada kupujem odeću desi mi se da zaplačem jer u nešto što želim da kupim ne mogu da uđem. Čak i ono što kupim ne stoji uvek na meni kako bi trebalo i kako sam ja zamišljala. Zato sam rešila da okrenem novi list.
Od sutra, 26.februara, počinjem sa novim, zdravim načinom ishrane bez slatkiša,grickalica i gaziranih pića, kao i sa izbacivanjem belog hleba koji obožavam i jedem neograničeno. Ovo vam pišem jer želim da svakih mesec dana ovde objavljujem svoje rezultate, jelovnik, kako se osećam i slično jer verujem da će mi to što vi imate uvid u sve to dati veću motivaciju da nastavim dalje i trudim se. Počinjem i da vežbam i da svuda idem pešaka, posebno što živim u malom gradu i svuda mogu da stignem tako. Dakle, ovo će biti moj dnevnik, a vi moji svedoci svemu ovome. Takođe, oni koji imaju sličan problem moći će, ukoliko žele, da ovde pročitaju neki savet ili ideju i da se možda potrude i sami. 
Tako da od sutra počinje moj period zdrave ishrane i vežbanja, kako zbog fizičkog izgleda, tako i zbog zdravlja koje sam ozbiljno narušila.Motivaciju imam, a ovakvi postovi će mi biti samo još veća motivacija, čak sam i slike svega onoga što želim da postignem stavila na laptop i telefon jer smatram da ću svaki put kada pogledam imati još veću želju da guram dalje.
Danas vam neću pisati koliko tačno kilograma imam, jer me je iskreno sramota, ali čim budem postigla prve rezultate napisaću vam i to. Nadam se da me razumete, čini mi se da u ovom trenutku imam previše kilograma i prosto me je sramota toga. 
To bi bilo to, prvi update ću vam objaviti 26.marta, tačno mesec dana od početka kako bi videli kako je prošlo, da li sam nešto izgubila, šta sam jela i slično. Takođe,meriću i obime jer su i oni jako bitni.Nadam se da će vam se ovakve vrste posta dopasti.

Držite mi palčeve! :) 

Da li želite da čitate ovakve postove i imate li neki savet?

Voli vas vaša,
Lejdi Di



2 коментара: