недеља, 10. мај 2015.

Mat karmini Aura vs Nyx


Pozdrav drage moje! :) Pre svega hvala vam na puno lepih komentara, zaista su me oduševili.Danas vam donosim post o dva karmina koja ja obožavam i koja često nosim.Pokušaću da vam što bolje približim ova dva karmina i možda vam pomognem u odluci koji da kupite, ako se dvoumite. :)


Aura absolute Matte u nijansi 612 Matte Mess. Ovaj ruž sam dugo priželjkivala, ali sam se uvek dvoumila da li da ga kupim ili ne.Međutim, jednog dana sam otišla u Lilly i videla da je na sniženju i da je to poslednji dan, znala sam da je to znak da moram da ga kupim. :) Pre svega, ovaj ruž ima predivnu teksturu, veoma je kremast dok ga mažete pa se lako nanosi, ali se takođe i brzo suši i postaje mat.Nijansa mu je nešto između ljubičaste i roze.Veoma je pigmentovan i stoji po ceo dan na usnama, veoma je postojan, čak mi se dešava da ga uveče jedva skinem sa usana koliko je dugotrajan. :) Cena mu je negde oko 500 dinara, čini mi se, što je veoma pristupačno.Ne uvlači se u suve delove usana i ne ističe ih, a ono što mi se najviše sviđa kod ovog ruža i što me je nateralo da razmišljam o kupovini ostalih nijansi je to što mi uopšte nije isušio usne za razliku od drugih karmina ove vrste. Četkica mu je pljosnata kao kod sjajeva za usne, ali se njome veoma lepo i lako nanosi ruž i vrlo često ga nosim bez olovke za usne.Ovo je definitivno najbolji mat ruž koji sam probala i preporučujem ga svima. :)

TEKSTURA 5/5
PIGMENTISANOST 5/5
TRAJNOST 5/5
PROSEČNA OCENA: 5


Nyx soft matte lip cream u nijansi Copenhagen.Ovaj ruž u predivnoj bordo boji sam tražila mesecima dok ga jednom sasvim slučajno nisam našla u Alexandar cosmetics-u.Skoro svaki put kada idem negde uveče stavljam njega jer mi je prava boja za veče i ide uz svaku kombinaciju. :) Tekstura je kremasta, i čini mi se da mu malo duže treba nego Aurinom ružu da bi postao mat.Veoma je postojan, ali sam nažalost primetila da se često uvlači u suve delove usana i ono što mi jedino smeta kod ovog ruža je to što prilično isušuje usne. :( Iako uvek pre njega namažem neki proizvod za negu usana one uvek posle njega budu jako suve i to me užasno nervira. Međutim, sve drugo je fenomenalno kod ovog ruža pa ću mu to ipak oprostiti. :) Malo je manje postojan od Aurinog ali je i dalje fenomenalan i nije mi teško da ga nosim sa sobom i popravim kad treba. :) Takođe ima četkicu kao sjaj za usne, samo što je manja od Aurine. Košta, čini mi se oko 600 dinara u Alexandru. :)

TEKSTURA 5/5
PIGMENTISANOST 5/5
TRAJNOST 4/5
PROSEČNA OCENA: 5


To bi bilo to za ovaj post, nadam se da sam vam bar malo pomogla u odluci koji od ova dva ruža da izaberete. :) Ne zaboravite da učestvujete u giveaway-u :) Pravila možete pročitati ovde :) 

Da li vi imate neki od ovih ruževa i kakvi su vaši ustisci?

Pozdrav, 
Lejdi Di :*








19 коментара:

  1. Baš sam danas nosila Matte Mess i zaista je predivan. Moje usne su sklone isušivanju i Aurini mat ruževi su jedini koji mi odgovaraju. Nisam probala one u klasičnom obliku. Nadam se da su isto tako dobri.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je odličan zaista, uopšte mi ne isušuje usne stvarno je super.Nisam ni ja probala one druge, ali se nadam da ću ih u skorije vreme probati. :) Pozdrav! :)

      Избриши
  2. Mislim da NYX i Aura ne mogu da sent porede.Prvo Aura IMA povecano olovo i tako nagriza grlo kako se stvara i Luci pljuvacka.Da je Srbija zemlja Mili bi zabranila takve proizvode,a ne da delo free samples. Mada svaka blogerka koja moze da se tako zove nije uzimala da promovise Auru.Pa ko vol i olovo neka izvoli.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O ukusima ne vredi raspravljati :) Svako nosi ono što voli, a meni Aurini karmini odgovaraju više od Nyx mat karmina jer mi ne isuše usne i zaista su mi odlični. Takođe, znam da ne može svako da priušti Nyx iako je pristupačan ovo je ipak malo jeftinija varijanta pa smatram da bi trebalo da napravim poređenje.:) Pozdrav! :)

      Избриши
    2. Анониман11. мај 2015. 03:48

      U danasnje vreme nista ne bi trebali da stavljamo na kozu,na lice,da unosimo u nas organizam. Drugo odakle ti znas da je i nyx kozmetika potpuno zdrava? Ja sam od njih kupila par stvari i razocarala se,kao prvo tecni ruz im je posle vrlo kratkog perioda uzego,ko zna od kada je,puder se raspada i na mom i na sestrinom licu,a onda su se i drugarice pozalile,maskare su ocajne,a na nalepnici svako moze da stavi extra sastojke a da u proizvodu bude ko zna sta. Ja sam od nekih skupih krema imala takve cireve na telu i licu,da sam se jedva oporavila. A i kao sto je Lejdi Di rekla o ukusima se ne raspravlja,a i nema svako brdo novaca pa da moze da se kupa u preskupoj kozmetici.Svi bi mi voleli ali kako je tako.

      Избриши
    3. Hvala puno draga na komentaru :) Svakome odgovara nešto drugo i to je normalno, nije ni svačija koža ista :) Meni više odgovaraju Aurini karmini što ne znači da i nekom drugom odgovaraju, sve je to individualno. :) A što se sastojaka tiče, niko od nas ne može da tvrdi gde sve postoje štetni sastojci. :) Pozdrav! :) <3

      Избриши
    4. Olovo se može naći i u ruževima drugih brendova, verovatno i u NYX ruževima. Ja ću uvek podržati domaću proizvodnju, naročito ako mislim da su im proizvodi kvalitetni. Zato glasam za Auru. :)

      Избриши
    5. Takođe :) Aura mi se zaista sviđa i smatram da su veoma kvalitetni, a i naša je. I cena im je pristupačnija.:) Pozdrav! :)

      Избриши
  3. Анониман11. мај 2015. 03:39

    Imam i aurine i nyx-ove tecne mat ruzeve,ali su meni aurini neuporedivooo boljiiii od nyx-ovih. Aurini mi duze traju,ne ostavljaju ruznu crtu na usnama kao nyx-ovi i ne skidaju se neravnomerno kao nyx-ovi i sto je jos vaznije jeftiniji su.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni su Aurini mat ruževi daleko bolji od Nyx-ovih.Postojaniji su i u pravu si kad kažeš da ne ostavljaju onu ružnu crtu na usnama.:) Pozdrav! :)

      Избриши
  4. Ja sam veliki fan Aurinih mat ruzeva, pored Matte mess-a imam i Vivid feel i Good vibes <3 Uzimam ih u lokalnim parfimerijama jer im je cena tamo uglavnom niza (oko 450 ili manje) Moram da priznam da klasicnim mat karminima nisam odusevljena kao tecnim! Nyx jos uvek nisam probala pa ne mogu da ih poredim, ali posle ovako pozitivnog iskustva ih ne bi menjala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam se dvoumila između ovog i Good vibes, ali on je sledeći na listi. :) I ja sam sad pronašla u lokalnoj parfimeriji i zaista su jeftiniji, tako da ću sledeći kupiti tamo. :) Klasične mat karmine nisam još uvek probala, ali probaću pa ću javiti i svoje utiske. :) Pozdrav! :)

      Избриши
  5. Imam i Aurine i Nyx tečne karmine i ne zna se koji je lošiji i manje kvalitetan. Nažalost ovde ne važi koliko para toliko muzike jer sam ja ovu muziku u oba slučaja preplatila. Imam usne koje su dušu dale za karmine i zaista nemam problem ni sa aplikacijom ni sa trajnošću bez obzira na cenovni rang i bez obzira na to da li su karmini regularni ili tečni. Ova dva čuda su toliko grozna da ja ne znam ko je ovo mogao da odobri da se pusti u prodaju. Gule se sa usana, otpadaju u komadima, nemoguće ih je popraviti, uvek izgledaju neuredno, isušuju kao da sutra ne postoji, smrde... Ukratko - oba su očajna. Nikada nikome ne bih mogla da preporučim nijedan od ova dva. Aura mi je za nijansu manje mrska jer je domaća proizvodnja, ali svakako nedovoljno da joj ovu tragediju progledam kroz prste.

    ОдговориИзбриши
  6. Ja na sreću nisam imala takve probleme ni sa jednim od ovih karmina, ali verujem da postoji dosta ljudi sa lošim iskustvima, kao što ja imam loša iskustva sa nekim drugim proizvodima koji su drugima dobri, tako da i dalje verujem da je sve to individualno. :) Meni ovi Aurini nisu isušivali usne i nisam imala nikakve probleme što se tiče trajnosti, ali opet svako ima drugačije iskustvo. :) Pozdrav! :)

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман30. јун 2015. 17:49

    imam 608 i predobar je

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Fenomenalni su svi njihovi ruževi. :) Izvini što sad odgovaram ali sam tek sada videla komentar. :( Pozdrav! <3

      Избриши
  8. Анониман30. јун 2015. 17:50

    imam 608 i predobar je

    ОдговориИзбриши
  9. Imam par Aurinih tecnih mat karmina i prezadovoljna sam njima. Za negativne komentare mogu reci da je sve u zivotu pa i ovo sa sminkom individualno. Probala sam tako i razne skuplje koji mi nikako nisu odgovarali-nije sve sto je skupo i dobro.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravi tako, apsolutno se slažem sa tobom! Ja sam prezadovoljna Aurinim mat karminina! Pozdrav! <3

      Избриши