недеља, 21. јануар 2018.

Too Faced Semi sweet chocolate bar


Pozdrav drage moje! Danas vam predstavljam jednu od najpoznatijih paleta na svetu i paletu koju sam ja dugo želela i konačno sam je nabavila. Reč je o Too Faced Semi sweet chocolate bar paleti. Kao što znate ovo je druga paleta iz Chocolate bar kolekcije i dugo sam se dvoumila da li da kupim prvu varijantu ili ovu Semi sweet. Ipak, ova je od početka bila moj favorit jer su boje nekako baš "moje". Kada sam otišla u Sephoru i isprobala obe definitvno sam odlučila da je ova paleta baš za mene. 



Pakovanje palete izgleda baš kao prava čokolada, a i miris je identičan i fenomenalno miriše. U paleti postoji 16 senki od kojih ima 14 malih od 0,95 grama i 2 veće od 2,2 grama. Boje su uglavnom slične bojama čokolade, a ima i nekoliko boja koje su različitih nijansi zbog kombinovanja različitih lookova. Uz paletu dobijate i "knjižicu" sa predlozima kako da se našminkate koristeći ovu paletu.Senke imaju različite završnice a videćete na swatch - evima kakve.


LICORICE - crna senka, ima sitne zlatne šljokice kada je pogledate, ali na koži daje mat završnicu. Odlična pigmentacija, lepo se blenda i početnici bi trebalo da budu oprezni sa količinom jer je zaista dovoljno jako malo, s obzirom na pigmentaciju. 
COCONUT CREME - najsvetlija nijansa u ovoj paleti, skoro bela, predviđena kao podloga za senke mada je ja koristim za deo ispod obrva. Malo je suvlja pa se pomalo trusi, ali smatram da je i dalje odlična i neverovatno pigmentovana za tako svetlu senku i jako se lepo blenda.
NOUGAT - hladna roze nijansa sa mat završnicom, senka koju jako često koristim na celom kapku, divno se blenda, veoma je pigmentovana iako se to na slici baš ne vidi, ali na očima deluje divno. 
TRUFFLED - braon nijansa, toplog podtona i mat završnice. Vrlo često koristim ovu nijansu, možda i najviše, obično je stavljam na kraj kapka ili pomalo u pregib. Sjajno se blenda, a lako se nanosi i prstima.
HOT FUDGE - tamno smeđa nijansa sa sitnim šljokicama koje predivno izgledaju na očima i svilenkastom završnicom. Ne koristim je često, ali sam je isprobala i zaista mi se sviđa za neke svečanije look - ove. Pigmentacija joj je dobra.


COCOA CHILI - braon nijansa sa sitnim zlatnim šljokicama, divno se blenda, koristim je ponekad i na polovini kapka i može sjajno da se uklopi sa ostalim nijansama. Pigmentacija joj je veoma dobra i lepo se nanosi. 
PINK SUGAR - šimerasta pink nijansa, najslabije pigmentacije u ovoj paleti. Ukoliko je nanesete samu na kapak teško da će se primetiti osim šljokica, tako da je ja najčešće koristim preko drugih senki i tako daje fenomenalan efekat i drugim nijansama. Postojana je na očima tako da vam šljokice neće padati svuda po licu. 
PUDDIN' - moja omiljena nijansa iz ove palete, koristim je stalno kada se šminkam njome, predivna čokoladna braon nijansa sa mat završnicom. Najčešće je koristim za tranziciju u pregibu kapka sa bilo kojom kombinacijom boja. Lepo se blenda, lako se nanosi i četkicom i prstima,a pigmentacija je odlična.


BLUEBERRY SWIRL - ovo je senka koju takođe nisam često koristila jer je malo specifična boja, ali sam je isprobala. Plava nijansa sa šljokicama koja predivno izgleda. Malo je tvrđa pa se teže nanosi i blenda, ali je ja uglavnom nanosim prstima kako bi lepo izgledala na kapku. Predivna plava nijansa.
PEANUT BUTTER - braon nijansa sa narandžastim podtonom, mat završnice. Obožavam ovu nijansu i koristim je često kao i Puddin'. Lepo se blenda, fenomenalno izgleda na kapku i lako se nanosi. 
FROSTING - bronzana nijansa sa zlatnim šljokicama. Lepo je pigmentovana, lako se nanosi i često je koristim i preko drugih braon nijansi. Ne trusi se, šljokice ne padaju i lako možete raditi sa njom.


RUM RAISIN- braon senka sa hladno sivim podtonom i metalik završnicom. Daje odličan efekat na kapku, bar za nas koji volimo metalik senke. Lako se nanosi i četkicom i prstima, mada se meni prstima malo više sviđa. Lepo se blenda i pigmentacija je dobra.
MOUSSE - braon nijansa poznatija kao taupe, mat završnice odlična kao senka za pregib kapka. Lepo se nanosi, još bolje blenda i odlično se kombinuje sa raznim nijansama.
CARAMEL - zlatna senka sa metalik završnicom. Kao i Rum raisin lepo se nanosi prstima i predivno izgleda na kapcima. Pigmentacija je odlična, a ja volim da je nanosim i preko celog kapka.


BON BON - još jedna nijansa sa  metalik završnicom, veoma neodređene nijanse, deluje kao braonkasta boja, ali u sebi sadrži i pink podton. Veoma lepo se blenda i pigmentacija je odlična. Ja je nanosim uglavnom pljosnatom četkicom.
BUTTER PECAN - druga velika senka u ovoj paleti i predviđena je kao hajlajter, a meni se mnogo sviđa u te svrhe. Koristim je stalno za ugao oka. Predivna bež nijansa sa jaaako sitnim šljokicama koje nisu napadne na licu, a daju predivan odsjaj. Ovu senku stalno koristim kao hajlajter na očima.

Veoma sam zadovoljna ovom paletom i od kada je imam samo nju koristim. Senke koje najčešće koristim su Nougat, Puddin' , Peanut butter, Mousse, Bon bon i Butter pecan. Pigmentacija i postojanost ove palete je odlična i može izdržati ceo dan na očima, čak su i bez baze veoma izdržljive i ne padaju po licu. Sjajna paleta ukoliko želite da kupite neku malo skuplju paletu,a niste sigurni koju ova je zaista predivna i vredi svaku paru.

Cena palete je 6800 i može se kupiti samo u Sephori. Znam da na internetu postoje stranice koje je prodaju za 1000 dinara, ali to je fake i u sebi sadrži razne otrove koji mogu biti veoma opasni, a imajte na umu da ovo stavljate na oči. Tako da ukoliko želite upravo ovu paletu ili izdvojite malo više novca i priuštite sebi, a i brend Makeup Revolution ima sjajne kopije ove palete po mnogo nižoj ceni, a proverene su i dobre. Nemojte se igrati sa svojim zdravljem i kupovati fejk šminku!

Da li ste vi probale ovu paletu i kakvi su vam utisci? 

Pozdrav, 
Lejdi Di 








2 коментара:

  1. odlična paleta sjenila, voljela bih ju isprobati.
    nikolinasfashionworld.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stvarno vredi iako joj je cena malo jača, ali je odlična paleta. :) Pozdrav! <3

      Избриши